Douăzeci de baschet terminat la Campionatul European al nouălea, titlul este italian

Pentru prima dată din 2009, spaniolii lipseau în finală, dominând ultimii patru ani și șapte din ultimele opt campionate. Au terminat pe locul cinci în Boemia de Vest, care este cel mai rău rezultat al lor din 2005, când organizatorul schimbării a fost Brno. La acea vreme, spaniolii erau pe locul opt, nefiind lipsiți în semifinale de atunci. În Klatovy, aceștia au fost eliminați în sferturi de campioni italieni de mai târziu.

Cehii conduși cu zece puncte după primul sfert al turneului, dar în cele din urmă au trebuit să lupte pentru victorie.Letonii au preluat avantajul înainte de jumătatea timpului și au ținut pasul cu echipa gazdă până la finalul dramatic, cu doar șapte coșuri.

„În momentul în care am câștigat avantajul cu zece puncte, am ales un moment slab și cu siguranță a dat dovadă de oboseală, care este deja cu adevărat mare ”, a declarat Pavel Kubálek, antrenorul asistent Pavel Kubálek în comunicatul de presă. echipa națională, dar cu un minut și jumătate înainte de finalul echipei a reușit să obțină 51:48.Letonii au renunțat imediat, dar jucătorii de acasă au păstrat premiul după aceea.

„Aceasta este exact ceea ce am dorit să jucăm după terminarea timpului, și mă bucur că a scăzut acolo”, a spus Sklenářová în momentul crucial. “Ne-am gândit că este ultimul nostru meci, deoarece multe fete din echipa de tineret s-au terminat, așa că trebuie să punem totul în ea”, a adăugat ea.

Pentru echipa care a revenit în divizia de elită după patru ani , este locul al nouălea cel mai bine plasat în campionat din seria medaliilor din 2000 până în 2004, când cehii au câștigat treptat argint, aur și bronz. În următoarele șase curse, au terminat al zecelea cel mai bun.

„Ne este greu să avem cinci victorii și două pierderi și să terminăm pe locul nouă.Chiar și atunci când am pierdut doar în fața finaliștilor turneului, dar asta este. Am dori să le mulțumim jucătorilor pentru marea lor muncă și în doar un minut dintr-un meci nereușit împotriva Italiei, ne-am condamnat la echipa de pe locul nouă “, a spus Kubálek.

Author: admin